![]() |
| Salariu compensator castigat in instanta si refuzat |
|
DanielD
Utilizator
|
Buna ziua,
Firma la care am muncit a facut o concediere colectiva (din motive ce tin de criza). In urma refuzului de a-mi plati un salariu compensator si alte drepturi am dat firma in judecata si am castigat procesul. Hotararea este : - "Obliga parata sa plateasca reclamantului o compensatie echivalenta cu salariul de baza al acestuia in luna Ianuarie 2010, respectiv 2788 lei." Dupa primirea deciziei firma refuza sa-mi plateasca suma de 2788 argumentand ca suma care mi se cuvine este de 1900, adica valoarea unui salariu net (din cei 2788 scad darile catre stat). As dori sa-mi spuneti ce suma tb sa-mi dea firma, in conditiile in care hotararea spune clar ce suma tb sa primesc in compensatie. Multumesc. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Simonescu
Utilizator
|
Conform C.C.M. unic la nivel national pe anii 2007-2010 - "art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu țin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensație de cel puțin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu țin de persoana salariatului." Fapt pentru care dvs. trebuie sa primiti un salariul de baza brut lunar (de incadrare) pe care l-ati avut inscris in contractul individual de munca. Evident din acesta se vor retine pe statul de plata contributiile individuale obligatorii si impozitul de 16%. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Salariu compensator castigat in instanta si refuzat |
|
||
|